fredag 29. april 2011

Drikk vin i Roma!

En god måte for å lære og kjenne den italienske kulturen er å lære om italienske viner og italiensk mat; spesielt siden mat og vin har en så fremtredende rolle her i landet. Et godt tips når du er i Roma er derfor å bli med på et vinsmakerkurs. Jeg har funnet et kurs som har så godt som 100 % fornøyde deltagere. De vil ta deg med rundt i Roma på forskjellige markeder for å kjøpe inn mat som skal spises sammen med den vinen du skal smake på. De har kurs hver dag inkludert søndagen og de har forskjellige kurs hver dag slik at du faktisk kan delta på flere kurs hvis du har tid, lyst og penger.

Kurset tar noen få timer og i løpet av den tiden vil du lære såpass mye at du vil være i stand til å kombinere riktig vin til den maten du ønsker å spise, du vil lære å skille forskjellige viner fra hverandre - og best av alt så vil du lære å drikke vin på den italienske måten. Som betyr at man ikke bare heller innpå i store mengder i håp om at man skal bli fortest mulig beruset.

Ta en titt på hjemmesiden deres. Der kan du lese om de forskjellige kursene i tillegg til å bestille plass. Det er populære kurs som blir fort utsolgt så det er lurt å være ute i god tid. Det er plass til rundt 8 deltakere på hvert kurs, så her vil man ikke drukne i mengden....

Et slikt kurs kan jo være et koselig avbrekk fra å traske gatelangs i timevis for å få med seg alle severdighetene. - Hvilket du ikke klarer på en ferie likevel. Du må tilbake til Roma mange ganger for å få med deg alt, så ikke vær redd for å gå glipp av en severdighet hvis du  bestemmer deg for et kurs istedenfor. Og du får antakelig mer utbytte av restaurantbesøkene etter at du har vært på kurs.

Klikk for å komme til Vino Roma

2 kommentarer:

Kjærester på tur sa...

Høres fantastisk ut! Vil helt klart være med på et slikt kurs en gang!

A Foreigner in Italy sa...

Jeg er enig. På tross av at jeg bor her i landet så kunne det vært kjekt å få skikkelig opplæring når det gjelder vin.

Legg inn en kommentar