fredag 18. mars 2011

Strømstyrke

Strømstyrken i Italia er den samme som i Norge, men i Italia har de litt forskjellige stikkontakter slik at du kan risikere at støpselet på føhnen din eller andre elektriske apparater ikke passer... En barbermaskin har som oftest et lite støpsel som du klarer å lirke til slik at det passer så akkurat det er ikke største problemet. Mobillader pleier heller ikke være noe problem. Likevel kan det være lurt å kjøpe en "adapter". I Italia kalles det "doppia spina" som egentlig betyr dobbelstøpsel... Disse finner du i store supermarkeder, forretninger for småelektrikk og enkelte "alt-mulig-butikker" eller på et av disse markedene som selger alt mellom himmel og jord. De koster ikke mer enn ca 2 euro.

PS. Våre norske "jordete" støpsel (med tykke plugger) er altså de som ikke passer i en vanlig italiensk stikkontakt. Det vil si at du også kan få problemer med støpselet til pc'en.

Her er to typer stikkontakter du kan treffe på i Italia....
1 kommentar:

Anonym sa...

Strømstyrke som nevnt over måles i ampere. Spenning derimot måles i volt, og det er det det åpenbart siktes til i artikkelen over.

Legg inn en kommentar