lørdag 19. november 2011

Leserspørsmål: Roma for cøliakereJeg "reblogger" dette for å legge ut en link som gir veldig god informasjon om restauranter i Roma som serverer glutenfri mat. Se ny info nederst i dette innlegget.

Enda en leser har kommet med spørsmål som jeg trenger hjelp til å besvare.

Hei=)
Vi er 3 stk som skal til Roma i vinterferien, kan dere/du hjelpe oss med følgende:
Vi er 2 stk med cøliaki, er det et stort problem i Roma? 
Vet dere/du om det er restauranter som blir anbefalt for cøliakere, og områder hvor de ligger?
Finnes det hotell som er spesielt bra for oss?
Håper dere/du kan hjelpe oss.

På forhånd takk!

Mvh
Wenche


Svar: Jeg har dessverre ikke stor erfaring med mat for cøliakere her i Italia. Men jeg har funnet frem til noen nettsider med adresser til diverse spisesteder hvor det er lovet at man kan få glutenfri mat og håper det kan hjelpe dere litt på vei. Er ellers takknemlig for hjelp fra leserne hvis det er noen som har andre tips å komme med. Send meg en mail på italiatips@gmail.com eller gå inn på facebook-siden til Italia-tips og legg igjen en melding der. På forhånd takk.

Linkene kommer her:

Glutenfrie restauranter i Roma

Glutenfritt Italia

Glutenfrie hoteller i Roma

I tillegg finnes det også en restaurant som heter Ristorante Fortunato al Pantheon, Via del Pantheon 53 som ligger midt i Roma og tilbyr spesialmat til cøliakere.

Har også hørt at man kan spørre på et hvilket som helst spisested om det er mulig at de kan tilberede glutenfri pasta. Det fins nemlig steder som har dette på menyen uten at de reklamerer med det. Så å spørre skader nok ikke.  Ellers så finnes det jo masse god mat som kan nytes også av cøliakere - kjøtt, fisk, grønnsaker og ost - så jeg tror ikke dere vil gå sulten i ferien.

Hvis dere har lyst å ta pasta med hjem igjen til Norge så fins det et bra utvalg av glutenfri pasta i vanlige supermarked. Jeg vet at i allefall supermarked-kjeden Conad selger glutenfri pasta. Og de har et rimelig bra utvalg av forskjellige pastatyper. Og den er billigere enn i Norge - ca 1,60 euro for 500 gram. Og etter hva jeg har hørt så smaker den også bedre enn den du får kjøpt i Norge.


6 september 2013. Bloggen Aglio, Olio e Peperoncino har et flott innlegg for de som må (eller vil) spise glutenfritt. Klikk her for å lese om flere glutenfrie spisesteder i Roma samt en del andre nyttige småtips for cøliakere på ferie i Italia.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for et infomativt innlegg/svar med tips om et glutenfritt Roma! Nå har jeg bestilt hotell, og er spent på den glutenfrie frokosten jeg skal få servert.

Det ble hotel Adriano. Noen cøliakere som har vært der?

B :)

Hildegunn Helland sa...

Litt sent for deg, men vi kanskje andre vil ha glede av denne informasjonen... Vi fant en restaurant i Trastrevere som heter Tulipano nero.den ligger i Via Roma Libera15. Her har de godt utvalg på glutenfri mat og drikke;-).

Legg inn en kommentar