onsdag 23. mars 2011

Reis til Roma utenom sesongen!

Slik ser området rundt Trevi-fontenen ut rundt påsketider. Fristende? Ikke særlig, nei.

Skal du besøke Roma er det derfor både billigere og mindre folksomt om du reiser utenom høysesongen.  Dette er vel egentlig ting som folk vet, men som veldig mange lar være å ta i betraktning når de skal planlegge en avstikker til en storby.

Nå er Roma en by hvor det aldri er helt tomt for turister, men legger du ferien din hit f.eks noen uker før påske istedet for midt i påsken så garanterer jeg at du får et mye mer behagelig opphold. Dette gjelder spesielt hvis du har tenkt deg innom de vanlige severdighetene som Colosseum, Spansketrappen, Trevifontenen og Vatikanet. Du kan faktisk også reise både i februar og mars og få behagelige temperaturer og en flott ferie selv om været nok er mer ustabilt enn akkurat i sommerferien.

Utenom høysesong kan du stort sett gå rett inn i Vatikanet/St. Peterskirken uten køståing, mens du f.eks i april nok må belage deg på å stå i kø i 2 timer eller mere for å slippe inn. Og i sommerferien kan det bli rene "monsterkøer" som slynger seg rundt hele Vatikanstaten, mens gradestokken viser over 40 grader, solen steiker i bakhodet og både rygg og føtter er såre lenge før du kommer over dørstokken til Pave Benedikt....

Så tenk deg om en ekstra gang før du bestiller flybilletter til Roma i påsken eller i sommerferien...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar