søndag 17. april 2011

Prøv hvordan det er å være italiensk i sommer.

Lei deg ditt eget feriehus i Italia. Tenk å eventuelt bo i et flere hundre år gammelt steinhus! Du skal lete lenge før du finner noe mer sjarmerende.

Bor du i eget hus i ferien åpner det seg andre muligheter enn om du bor på hotell. Du kommer blant annet nærmere inn på det autentiske italienske livet. Da kan du gå på markedet sammen med de lokale og virkelig fråtse i det som blir tilbudt der. Fersk frukt, grønnsaker, ost, kjøtt og vin er bare noe av det du kan finne. Og deretter kan du gå hjem igjen og lage en fantastisk lunsj eller middag som du inntar i hagen eller på terrassen enten med utsikt over et gnistrende blått hav eller bølgende irrgrønne åser.

Og tenk bare hvor deilig det er å kunne slappe av i sin egen hage, kanskje ved et svømmebasseng etter at du har trasket i Firenze, Roma, Perugia, Lucca, Napoli eller hvor du nå velger å legge årets ferie. Når gradestokken viser over 40 varmegrader kan jeg love deg at du har det bedre i et luftig hus med hage enn på et trykkende varmt hotellrom.

Leier du f.eks. et hus på Amalfikysten har du all verdens muligheter for diverse utflukter. Da har du Napoli, Pompei, Herculanum, Vesuv, Sorrento, Capri, Ravello og Positano innen rekkevidde. Enten med båt eller eventuelt leiebil. Buss anbefaler jeg ikke da det tar for lang tid i tillegg til at man føler at man henger mere utenfor de smale svingete veiene enn på selve veien... Noen av veiene i dette området egner seg ikke særlig godt for reddharer....

Du er i tillegg ikke mer enn ca 3 timers kjøring fra Roma hvis trangen til å se Colosseum eller Spansketrappen skulle bli for stor.

Har du lagt ferien til Toscana vil du også ha muligheten til å ta deg rundt i regionen. Og her kan man trygt bruke både bil, buss og tog. Toget tar ca 1,5 timer fra Pisa til Firenze så her er det fullt mulig med dagsturer. Bil er kanskje likevel å anbefale for da kan man kjøre på de koselige, smale veiene og gjøre stopp der man måtte ønske for å kjøpe med seg keramikk, vin, olje, oster og andre souvenirer hjem til Norge. (Eller kanskje man spiser opp alle “souvenirene” før man rekker å komme hjem igjen...)

Hvis du vil smake verdens beste lasagne så er det bare å hoppe på toget fra Firenze til Bologna, da kommer du til lasagnens fødested. Og jeg kan love deg at du ikke vil bli skuffet!

Føler du at du trenger å tine opp etter en lang vinter og tanken på eget hus i Italia frister så kan du klikke deg inn på Novasol.  De leier ut hus i hele Italia. God ferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar