torsdag 7. april 2011

Hvordan finner du ut om et spisested er dyrt eller billig?

Hvordan finne et rimelig spisested når du er på ferie i Italia? Noen ganger bryr man seg kanskje ikke så veldig mye om hva et måltid koster fordi man har bestemt seg for å gå ut og kose seg med en middag med tilhørende herligheter koste hva det koste vil, mens andre ganger så kan det være ønskelig å ikke ende opp på stedets aller dyreste restaurant.

Det finnes selvsagt opplagte ting å se etter som for eksempel hvite duker og litt stive, korrekt antrukne kelnere med svart bukse og hvit skjorte og kanskje endatil hvite hansker (!?) eller en hvit liten linduk hengende pent over den lett bøyde høyrearmen... Da vet man med sikkerhet at her skal man ikke gå inn.

Det som er vanskelig er når man har en mengde nesten helt like spisesteder med koselig smårutete bordduker og en liten tykkmaget italiener som står på kjøkkenet og synger "O Sole mio" mens han tilbereder maten.... Hvordan kan du da lett finne ut hva som er billigst?

Man kan selvsagt se etter det stedet hvor det sitter flest lokale (altså de som ikke helt tydelig er turister med flagg i ryggsekken o.l), da har man nesten en garanti for at det er rimelig for ingen italiener liker å bli flådd når han går ut og spiser, samtidig så har man også en garanti for at maten er velsmakende for er det noe italienere er pirkete med så må det være maten de spiser.... Klikk for å finne ut hvordan man gjenkjenner en italiener...

Men det aller enkleste tipset er å sjekke prisen på stedets Pizza Margherita, altså pizzaen med kun tomatsaus, mozzarellaost og basilikum. Den bør ikke koste mer enn 4-5 euro. Kommer du over den prisen så begynner det å bli dyrt og da kan man regne med at resten av menyen også er tilsvarende dyr. Og da er det bare å velge spistestedet ved siden av.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar