onsdag 4. mai 2011

Kjøp billett FØR du går på bussen i Italia

Image: anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Skal du reise med buss i Italia må du kjøpe billett i en av de mange tabaccheria (tobakksforretning) som vanligvis er skiltet med en T utenfor. Husk da å kjøpe både tur og returbillett med det samme. Så slipper du problemer når du skal tilbake igjen...

Noen steder i Italia (blant annet Firenze) er det imidlertid slik at i ytterste nødsfall - hvis absolutt alt er stengt slik at du ikke får kjøpt billett noe sted, så kan du spørre sjåføren pent om å få kjøpe billett hos ham. Da koster billetten litt mer og du må ikke regne med at du kan få vekslepenger tilbake.

Ellers er det jo slik at hvis du skal være for eksempel i Roma og har tenkt å reise en del med buss og metro så lønner det seg å kjøpe dagskort, 3-dagerskort eller ukes-kort. Da kan du reise med buss og metro så mye du måtte ønske. Disse billettene får du også kjøpt i tabaccheria. Skal du være noen dager på ferie og har tenkt deg litt rundt på sightseeing så er det en kjempegod idé å bruke metroen mellom de forskjellige severdighetene for du blir garantert ganske sliten hvis du skal gå mellom alle sammen - nesten uansett hvor sprek du ellers måtte være. Å traske i en by samt mye køståing til de forskjellige severdighetene kan ta knekken på noen og enhver. 

Skal du f.eks ta buss mellom to byer så må du mest sannsynlig kjøpe billett på busselskapets kontor, så planlegg disse tingene godt på forhånd så slipper du at du i verste fall går glipp av en tur du hadde gledet deg til lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar