onsdag 24. juli 2013

Leserspørsmål

Hei,

Vi er to jenter som har planer om å legge ut på en lengre reise til våren igjen. 
Har et par spørsmål som jeg lurer på; 

-Hvilke steder er "typiske turiststeder" eller "must see" i Italia?
-hvordan er mulighetene for å reise rundt i Italia med f.eks tog eller andre transportmidler?
- Har hørt rykter om at Italia kan være ganske dyrt. / Hva er et typisk dagsbudsjett om man tenker at man vil leve helt greit/gjennomsnittlig?
- Er Italia et "hostell-land" og har dere en oversikt over populære, og kanskje billige overnattingssteder?

Vi kommer nok til å sette av tre uker til Italia, men er litt redd for at det kommer til å "koste skjorta", men vil samtidig 
se mest mulig, og i allefall steder som er "verdt å se":)

Stor takk til alle gode tips:)



SVAR:
Hei, når det gjelder å reise rundt i Italia så er tog et supert transportmiddel. Og det er forsåvidt ganske rimelig hvis man ikke bruker ekspresstog, men da må man altså belage seg på at det tar litt lengre tid å komme frem. På trenitalia.com  finner du rutetider og ofte også priser på forskjellige togstrekninger. Og det går som oftest mange tog for dagen til de forskjellige stedene så det er ikke vanskelig å finne et rutetidspunkt som passer.

Når det gjelder dagsbudsjett så er det litt vanskelig å svare. Det spørs helt om dere skal spise ute "hele tiden" eller om dere vil lage mat der dere overnatter. Bare for å ta et lite eksempel så bør ikke en pizza for 1 pers. (margherita) koste mer enn ca 5 euro på en pizzeria. Gjør den det har dere antakelig funnet et sted som ligger midt i turistløypen og dermed skrur opp prisene. Som alltid er det beste rådet å gå litt utenfor allfarvei. Da finner dere ofte de beste og billigste spisestedene. Et glass vin koster ca 5 euro på et spisested og en tallerken pasta ligger vel på ca 6-8 euro. Mange "turistspisesteder" tilbyr ofte et komplett måltid for en fast pris (kan variere, men sånn rundt 10-15 euro pleier være vanlig), men da må dere også ta i betraktning at det kanskje ikke er verdens beste måltid som serveres....  Et lite tips: Noen barer har ofte en slags happy hour om ettermiddagen/kvelden der de lager til en liten buffet - gjerne pastasalat, små brødstykker med pålegg etc (utvalget varierer fra sted til sted) og for prisen av et glass vin eller lignende får dere tilgang til buffeten.
Ellers kan brød/rundstykker kjøpes hos bakeren (eller supermarked) for ca 2 euro pr. kg. Og godt kjøttpålegg skulle det ikke være vanskelig å finne i Italia...  Ei heller frukt og grønnsaker....

Angående "må-se-steder" så spørs det helt hvilken del av Italia dere har tenkt dere til. Det er nok lurt å ikke prøve å få med seg hele Italia på en ferie. Og så er det også greit å bestemme seg for om man vil holde seg ved kysten eller om man vil reise inne i landet. Llitt på grunn av at når man reiser med tog i Italia så går de fleste linjer nord-sør, med en linje på østkysten og en på vestkysten (veldig enkelt forklart). Skal man øst-vest så er det litt mer kludrete å ta seg frem.  Det fins selvsagt unntak fra dette (f.eks i Toscana der det er veldig enkelt å reise "på kryss og tvers)

En del må-se-steder er selvsagt Roma med Collosseum, Spansketrappen, Trevifontenen. Eller Firenze med sin Ponte Vecchio og sin domkirke og Palazzo Vecchio med den berømte David-statuen og sine malerier.. Eller det skjeve tårn i Pisa (som etter min mening egentlig er litt oppskrytt, men det tør jeg egentlig ikke si høyt....)

Når det gjelder vakker natur så tror jeg faktisk at Amalfikysten er noe av det flotteste man kan oppleve. Hvis dere ikke allerede har lest på bloggen om Amalfikysten så anbefaler jeg dere å ta en titt her http://italia-tips.blogspot.it/2011/07/reisebrev-fra-minori-og-ravello.html
Skulle dere finne på å besøke Amalfikysten så har dere også muligheten til å besøke f.eks Pompei. I tillegg til å kunne ta utflukter til f.eks Capri, Sorrento, Positano. Og Napoli er heller ikke langt unna.  Pompei kan forresten også tas som dagsutflukt fra Roma.

Angående overnattingsmuligheter så fins det både hosteller, b&b etc samt både 1 og 2-stjerners hoteller som ikke er så fryktelig dyre. Sjekk f.eks ut på Venere.com. Siden dere reiser om våren så pleier ikke hotellene å være sprengfulle slik de ofte er det i august når italienerne selv har ferie. Og da kan dere også være heldig å finne billigere hoteller.

Håper dette kan hjelpe dere litt på vei.

Mvh Linda/Italiatips

Håper det er noen lesere som vil dele gode tips med oss. Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar