tirsdag 8. oktober 2013

Leserspørsmål

Hei har du noen tips om å bestille Rom i Italia også?
Kan man bestille mye biliggere der nede eller bør man bestille dyre Hotell rom her hjemme i fra på forhånd.
Vi har tenkt til å ta tog som du anbefaler og bli der nede i en 2-3 uker i Sommer, har du noen tips om hvilke byer vi kan besøke gjerne ikke så langt ned i Italia vist det fins noen fine steder med mye god mat og drikke
 
Mvh.
Espen


Hei, først vil jeg svare litt generelt på spørsmålet ditt. Når det gjelder priser på hotellrom så kommer det litt an på når på sommeren dere reiser. Dernest vil jeg si at å reise i Italia ikke er som å reise på f.eks øyloffing i Hellas hvor hele kaien er full av folk som vil at du skal bo på akkkurat deres hotell/pensjonat. Dermed blir det litt vanskeligere å finne overnattingssted når du allerede har kommet til Italia for da må du fysisk gå rundt til hotellene  for å spørre etter rom. Og det kan fort bli slitsomt og kjedelig i sommervarmen. Syns jeg da...

Hvis vi fremdeles holder oss til spørsmålet om overnatting så vil jeg si at det trenger ikke være så dyrt å bestille hotellrom hjemmefra på forhånd. Hvis dere allerede nå vet sånn omtrent når og hvor dere vil reise så kan dere jo følge med når det kommer tilbud på hotellrom på f.eks hotel.com eller Venere.com eller en av de andre stedene der du kan bestille rom. De har ofte kampanjetilbud som du kan hive deg på... Ellers så kan det være lurt å ikke reise i august for da er sommeren på sitt aller varmeste og alle italienerne har også ferie så da er det litt trangt om plassen....(Både på hotellene og ellers i landet....)

Når det gjelder hvor dere bør dra så er det litt avhengig av hvilken type ferie dere ønsker. Hvis det er sol og bad så blir det jo stort sett et sted langs kysten, men hvis dere ikke er så veldig glad i masse turister og trangt om plassen så ville jeg unngå de mest kjente stedene (som f.eks Rimini).

Hvis dere vil få med dere litt av hvert, både strand- og byliv så ville jeg tenkt på å kombinere et par tre steder. Kanskje regionene Toscana og Liguria? Jeg personlig er veldig glad i Lucca. Fin liten by hvor det er lett å finne både god mat og god drikke. Og veldig veldig koselig å rusle rundt i byen eller slappe av på bymuren. Bra utgangspunkt for å reise med tog til både Firenze og Pisa og kanskje også Bologna. Mye fint å se og mye god mat. I Toscana ligger jo også vindistriktet Chianti hvor dere f.eks kan ta dere en utflukt til en vingård? Hvis dere ønsker litt strandliv så kunne det være en idè å sjekke ut Cinque Terre  i Liguria som neste base. Koselige små byer og man har både fjellet og sjøen innen rekkevidde. Her han man  også muligheten til å hoppe på et tog til Genova for litt sightseeing. 

Nå spørs det også hvor mye dere ønsker å klemme inn i de 2-3 ukene dere har til rådighet, men fra Firenze kan dere også ta toget til f.eks Roma (ca 1 time), Milano eller Torino hvis dere vil få med dere flere store byer. Men hvis dere mest av alt ønsker å slappe av med god mat og god drikke så vil jeg råde dere til å velge ut bare noen få steder å besøke. 

Nå har jeg nevnt steder det er veldig lett å besøke ved hjelp av tog og fra Norge kan dere da reise med fly til f.eks Pisa (det går vel direkte med Norwegian fra Oslo). Hvis dere f.eks velger å også reise til Roma så går det jo an å ta en overnatting eller flere der og så ta flyet hjem igjen derfra. 

Litt generelt angående mat. I Italia så finner du god mat stort sett overalt. Er du midt i turistløypen i de store byene er det litt vanskeligere å finne den gode maten. Eller rettere sagt - du kan være veldig heldig, men du kan også få servert kjedelig og uinspirert mat. Gå litt bort fra de travleste gatene og se etter steder hvor de innfødte sitter. Der er det som oftest god mat og det koster heller ikke så altfor mye. Italienerne er nemlig opptatt av å spise godt (mangiare bene) for en rimelig penge. Finner du et sted med såkalte turistmenyer så blir du nok mett, men det blir antakelig ikke den helt store opplevelsen... Finner du de såkalte "ekte" italienske spisestedene lover jeg deg en opplevelse du sent vil glemme. 

Håper dere har fått noen idèer dere kan spinne videre på. Personlig syns jeg litt av moroa med ferien er å planlegge den, lese om stedene på nettet og legge opp reiseruten. Den trenger ikke alltid være planlagt til fingerspissene, men jeg liker å ha noen alternativer i bakhånd. 

Det fins et utall av fine steder dere kan reise til her i Italia og det er sikkert mange som har andre gode forslag til hvor dere kan få drømmeferien. Isåfall håper jeg de er snille og legger igjen en kommentar her under.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar