tirsdag 14. februar 2012

Vingårdsferie på Cascina Castagna

 

Jeg har i et tidligere innlegg hintet frempå om vingården Cascina Castagna som et fint sted å feriere. Og nå kan dere også få høre det "directly from the horse's mouth" som det heter på godt norsk... Så her kommer et lite gjesteinnlegg fra eierne av vingården. 


Hilde og Morten. Eiere, vertsskap og vinbønder

Cascina Castagna er en vingård som ligger like ved den lille landsbyen Calosso i Piemonte, Nord-Italia. Vingården eies og drives av Hilde og Morten, to helt vanlige personer som tidligere jobbet på kontor hjemme i Norge, men som drømte om å gjøre noe helt annet. Og da idèen om å kjøpe vingård i Italia kom, var det gjort. I 2009 kjøpte de vingården, flyttet til Italia og ble vinbønder og vertskap på gården på heltid.



Ferieleiligheter
Hilde og Morten har siden den gang pusset opp to ferieleiligheter på vingården. For to år siden åpnet de dørene for sine første gjester og de trives utmerket som vertsskap på gården. De tar gjerne gjestene med på en omvisning på vingården og kan også tilby tur i vinmarka og vinsmaking. Gjestfrihet og gode opplevelser for gjestene står i fokus hos vertsskapet. Vingårdens to ferieleiligheter er moderne og innredet i klassisk italiensk stil. Begge ferieleilighetene har balkong med fantastisk utsikt over bølgende vinranker og små landsbyer. På klare dager kan du se Alpene i horisonten; det er et syn du ikke glemmer.

Utsikt fra balkongen


Mat og vin
Piemonte er kjent for sin gode mat og vin og det er her italienerne selv reiser når de skal kose seg med noe godt å spise og drikke. Piemonteserne er stolte av sin mat- og vinkultur og det gjenspeiler seg blant annet i de mange gode restaurantene.

Opplevelser i nærområdet.
Området vingården ligger i har mye spennende å tilby. De kjente vindistriktene Barolo og Barbaresco ligger rett i nærheten og Alba, kjent for sine trøfler, er også kun en kort kjøretur unna. For den som ønsker litt storbyliv og shopping er det kort vei til Torino. Ønsker du sol og sjø er den italienske riviera halvannen times kjøretur fra vingården. Piemonte er absolutt verdt et besøk!

For å lese mer kan du klikke her for å komme til hjemmesiden deres.

(Hjemmeside : http://cascinacastagna.com)



2 kommentarer:

H. sa...

Artig å se at nordmenn kan greie seg som vinbønder i Italia :)

Ja, det er jo smaken på det gode liv....dette her.

A Foreigner in Italy sa...

Ja, greit å se at man klarer det man vil.

Legg inn en kommentar